torstai 15. huhtikuuta 2010

Kotiäidin parempi pannari

Gluteeniton ternimaitopannukakku

3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta ("vehnäjauhoja", sunnuntaita tällä kertaa)
1 dl pähkinämurskaa (manteleita ja pekaaneja yleiskoneella jauhettuna)
0,75 dl raakaruokosokeria (meinasin tyrkätä intiaanisokeria, mutta sen maku on sen
verran distinktiivinen ettei välttis ois toiminut pähkinöiden kanssa)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruususuolaa
n. 8 dl ternimaitoa
1 kananmuna (ternimaito oli ns. tokan päivän eli vaati taikinaan munaa)
n. 75 g sulatettua oivariinia (EI sitä pullohöskää, maistuu ihan kamalalle) tai voita

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt rasva. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. 45 minuuttia


Päälle liikörillä maustettua mansikkasurvosta ja vaniljajäätelöä

Mansikkasurvos:
0,5 l pakastemansikoita
3 rkl amaretto di saranno -likööriä

Anna sulahtaa hieman ja soseita esim. yleiskoneella.

Jätksi oli kaupasta :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti