keskiviikko 2. joulukuuta 2009

eläimien ja naisten oikeudet, otos II

Eksyinpä eilen Oikeutta eläimille -foorumille ja tuli siinä sitten naisten alistamista käsittelevää tajunnanvirtaa lukiessa
vedettyä herne nenään.
Yleensä noudatan "sulatellaan yön yli" -sääntöä aina kun intärnätin tekstitulva synnyttää jonkin sortin syyhyn, mutta tällä kertaa härkäpavun kokoinen "täh?" meni sen verran sukkelaan (ja syvälle) että tuli avauduttua heti. Ja taas tuli todistettua, että seuraavana päivänä palkokasvi on merkittävästi pienentynyt ja kotiäiti päässyt takaisin zen-maisempiin tunnelmiin.

Tässä kohtaa olisi erinomaisen hyvä käydä läpi mikä ja missä menikään vikaan ja naureskella omalle moraaliselle ylemmyydentunteelleen. Valitettavasti realiteetit ovat jälleen mitä ovat, joten massiivisen itsereflektion sijasta kotiäiti keskittyy liimailemaan lasten kanssa joulukorttiaihioihin tähtiä.

2 kommenttia:

  1. Hei, minusta kyllä se alkuperäinenkin kirjoituksesi oli oikein usuva. Ainakin siinä linkittämäsi tuon foorumin joidenkin sankarien kommentit kyllä ansaitsivat kaiken pilkan.

    Yleisesti ottaen olen huomannut, että melkein aatteessa kuin aatteessa naiset pyritään aina pitämään ruuanlaittajan asemassa. Ranskan vallankumouksesta Neukkulaan, kaikki kauniit lupaukset muijien aseman parantamisesta valuivat päättäjämiesten mielistä kuin vesi hanhen selästä heti, kunhan uusi valta vaan on vahvistettu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Myyttis, tuli vaan olo avauduin vähän liiankin rapsakkaasti. Nooh...

    Aika pelottavaa tajuta, että tahot joille eläinten oikeudet on kaikki kaikessa voivat olla totaalisen sokeita naisten asemalle ja oikeuksille... Mä ihmettelen mistä hitosta edes kumpuaa käsitys, että sukupuolipartnerisiksi käy oikestaan kuka tai mikä tahansa jos se ei sano ei. Sairasta. Onneksi on paljon miehiä, joiden mielestä seksiin pitäisi olla kaikkien osapuolien paitsi suostuvaisia myös halukkaita.

    VastaaPoista